♥ Skönheten blev ett odjur. Modellen och TV-stjärnan Katie Piper, 25 år gammal.

Katie spåddes en ljus framtid och levde verkligen på sitt vackra utseende. Men så en dag år 2008 fick livet en drastisk ändring efter att hon fått kontakt med en man via facebook, Daniel Lynch. Dom började träffas och han var inte sen att förklara sin kärlek för henne. Daniel bjöd med henne till ett hotell där hon misshandlades och våldtogs under 8 timmar. Hon lyckades övertala honom att det fortfarande kommer vara dom två och han släppte henne fri.

Hon bröt givetvis med honom illa kvickt och försökte att undvika honom. Men han fortsatte att höra av sig, ringa henne och ville träffas. En dag när Katie var ute på stan i London där hon bodde fick hon ett samtal från honom. Dom pratade en stund och han frågade vad hon hade på sig.. Samtidigt ser hon en kille komma närmare och i handen har han en mugg. Hon reagerar på att han bär den långt framför sig och tror därför att det är en tiggare, hon förbereder sig för att ta upp en peng när han plötsligt slänger innehållet i muggen i hennes ansikte. Frätande syra!! Hon får panik och känner hur huden i hennes ansikte och på hennes händer fort fräter bort och i ren panik flyr hon in på ett café i hopp om att få hjälp.

Attacken fångades på övervakningskameror.

Gärningsmännen..
Det visar sig vara hennes ex Daniel Lynch som skickat en annan kille vid namn Stefan Sylvestre för att just attackera Katie med syran, som brände igenom alla fyra lager hud samt gjorde henne blind på ena ögat. I början kunde hon inte heller prata, utan fick skriva små lappar för att kunna komunicera med sina nära och kära.

Efter syra-attacken.
Katie blev fullkomligt sönderfrätt och fick genomgå hela 30 operationer för att ens kunna få i sig föda. Hon är en av de första i världen som vetenskapen prövar en ny metod på. Kirurgteamet på Chelsea and Westminster Hospital, ledda av Dr. Mohammad Jawad, tog först bort all hud som hade kommit i kontakt med syran. Sedan började de bygga upp hennes ansikte på nytt, med hjälp av ett artificiellt hudsubstitut och bitar av hud från andra delar av hennes kropp. Hon tvingas gå runt med tryckmask 23 timmar om dygnet för att hålla huden fuktig, släta ut den samt platta till ärren.

Men Katie vill inte vara anonym! Hon vill berätta sin historia, hon vill visa vad männen har gjort med henne. Hon berättar även att hon är precis samma person som innan, även om hon ändå är lite annorlunda. Männen fick livstids fängelse för detta och kommer avtjäna ett minimum på 16 år.

Jag tycker dock att dokumentären hade en ganska dum titel "förlorat skönhet". För nog är hon en skönhet allt och herregud vilken kämpe sedan! Där har vi en tjej att beundra kan! Missade du dokumentären sänds den
22/8 på TV4.

Såhär ser katie ut nu år 2010.
http://www.channel4.com/assets/programmes/images/alternative-christmas-message/ff6d779c-d2f9-48ae-b66c-efc9e14b1e9c_625x352.jpg

* Kopierade detta från lindablom.se *


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0